Webshop HanneMore Color and Style in Fashion Mobile logo hannemore

Parfum

Hallo trendy!
Wist je dat parfum deel uitmaakt van jouw imago? Inderdaad, naast jouw outfit gaat jouw geur ook meer vertellen over jouw persoonlijkheid!

We maken onszelf herkenbaar door het gebruik van geuren. Zo gebeurt het ook maar al te vaak dat een geur ons meeneemt naar een herinnering of een sentimenteel gevoel in ons aanwakkert.

Parfumeren is de finishing touch van een feel-good-moment vol persoonlijke verleiding en behagelijkheid. Vergeet niet dat normaliter 75% van onze emoties gestuurd worden door ons reukorgaan.

De markt speelt hier dan ook gretig op in en biedt een enorme keuze aan parfums, wat jouw keuze bemoeilijkt.

Interessante weetjes mee over parfum en over het dragen ervan:

Parfums worden opgedeeld in geurfamilies. De geurfamilies kunnen gelinkt worden aan seizoenen. Aan de seizoenen linken we dus niet alleen de kleur- en stijltypes, maar dus ook geurfamilies!

Het dragen van éénzelfde parfum kan, maar je kunt evengoed jouw parfum aanpassen aan de gelegenheid die zich voordoet. Draag bijvoorbeeld op kantoor een lichte geur met een frisse toets, en kies bij kaarslicht eerder voor zwoel, vrouwelijk en sensualiteit …

Het is een taboe dat je jouw parfum zelf niet mag ruiken. Het is net “a moment of joy” om af en toe mee te genieten van jouw parfum. Je mag jouw parfum alleen niet als overweldigend of irritant ervaren.

De prijs van een parfum vertelt niets over de samenstelling van de geur noch over de aanwezigheid van het parfum. Een parfum op zich kost slechts enkele euro’s. De kostprijs van het flesje, de reclamecampagne, de merknaam, de ontwikkeling, het transport, e.d. zijn spelende factoren in de prijssetting van het parfum.

Een parfum bestaat uit topnoten, hartnoten en basisnoten. De topnoot van een parfum ervaar je in de eerste 10 minuten na het verstuiven van het parfum. De hartnoot houdt de komende 2 uren aan. De basisnoot is de blijvende geur.
Kortom het is onmogelijk om binnen de 10 minuten jouw favoriete parfum te kiezen!
Tip! Neem een staaltje mee naar huis en ervaar de geur over de gehele lijn.

Na het openen van jouw flesje kun je het nog 2 jaar bewaren. Licht, lucht en vochtigheid zijn een parfums grootste vijand.
De ideale plek om jouw parfum te bewaren is koel en donker (in de originele verpakking), veilig opgeborgen op een droge plaats (bijvoorbeeld in de kleerkast).

Er bestaan verschillende samenstellingen van een parfum, nl.:
– Parfum extract
– Eau de parfum
– Eau de toilette
– Eau de cologne
Het parfum extract is het zuivere bestand, zeer duur en kan niet verstuift worden omdat het niet vloeibaar is.
Het alcoholgehalte onderscheid een eau de parfum van een eau de toilette en een eau de cologne. Hoe meer alcohol, hoe vluchtiger de geur en dat vertaalt zich mee in de prijs.

Het gebruik van het extract en het gebruik van een verstuiver van een parfum zijn verschillend.
De lichaamsaanduidingen op de foto in het wit gelden voor het gebruik van een parfum extract.
De lichaamsaanduidingen op de foto in het zwart zijn van toepassing bij het gebruik van een verstuiver.

Het verstuiven van een parfum op het lichaam verandert de geur door de vermenging van het parfum met jouw eigen feromonen (ph-gehalte). Net daarom is het aangewezen om parfum te verstuiven op de kledij. Let daarbij wel op met parels en zijde vanwege het alcoholgehalte. Bij het gebruik van een verstuiver op de huid moet je dan weer vooral opletten bij het zonnen, want dit kan uitslag en brandvlekken veroorzaken.

Wil je meer ontdekken over parfum?
Boek jouw afspraak bij HanneMore om deel te nemen aan één van onze Parfum-workshops.

HanneMore biedt in haar gamma nu ook flesjes eau de parfum aan van 100 ml tegen 37,95 EUR inclusief verzending binnen België. De geurtjes liggen in lijn met toppertjes van merkparfums. Meer weten? Neem contact op met info@hannemore.be

Warme groeten
Ann Moorhem